Yolande Rommers

Vele wegen

Na mijn opleiding aan de Sportacademie en een jaar gymnastiekles geven ben ik verzeild geraakt in het bedrijfsleven. Deze leerzame omzwerving zou zo’n 15 jaar gaan duren. Van Randstad Uitzendbureau, via Volvo Car, reclamebureau Prad en tot slot Euretco.

Mijn behoefte aan persoonlijke ontwikkeling bracht me op het spoor van de Kleine Tiki. Daar werd ik als door een bliksemflits getroffen toen ik zag wat er in tekeningen zichtbaar werd. Mijn eigen tekeningen brachten me nieuwe en belangrijke inzichten en ook in de tekeningen van medestudenten werd duidelijk wat in woorden niet uit te drukken is. Ik wist onmiddellijk: dit is mijn weg.

Vaktherapeut | Beeldend Kunstenaar

Ik ben me gaan verdiepen in de vakliteratuur over het werken met tekeningen en koos voor de opleiding tot Analytisch Tekentherapeut. Ook maakte ik een carrière-switch door te gaan werken in een GGZ-kliniek voor Verslavingszorg. Jaarlijks heb ik na- en bijscholingen gevolgd, zoals de Mastermodule vakverdiepende beeldende therapie, en zo heb ik mij verder ontwikkeld tot vaktherapeut beeldend. Wat betekent dat ik nog steeds veel werk met tekeningen, maar het palet verder heb uitgebreid met allerlei andere creatieve methodieken, waaronder ook SoulCollage®.

Halverwege 2014 sloot de kliniek waar ik zo’n 15 jaar heb gewerkt en sindsdien geef ik met heel veel plezier workshops, trainingen en coaching waar je elders op deze site alle informatie over vindt.
Inmiddels is ook de beeldend kunstenaar in mij tot bloei gekomen; daar kun je meer over lezen op de laatste pagina’s van deze site.

Verbinding

Lid van de beroepsvereniging voor tekentaaldeskundigen: Tekentaal
Opgenomen in het Register van Analytische Tekentherapeuten
Facilitator en lid SoulCollage® Nederland