Bio

Vele wegen

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot gymnastiekdocent en heb vervolgens jaren gewerkt in de reclame en het bedrijfsleven. Maar daar was ik niet echt op mijn plek.  

Mijn behoefte aan persoonlijke ontwikkeling bracht me bij de Kleine Tiki in Breda. Daar werd ik als door een bliksemflits getroffen toen ik zag wat er in tekeningen zichtbaar werd. Mijn eigen tekeningen brachten me nieuwe en belangrijke inzichten en ook in de tekeningen van medestudenten werd duidelijk wat in woorden niet uit te drukken is. Ik wist onmiddellijk: dit is mijn weg.

Vaktherapeut | Beeldend Kunstenaar

Ik koos voor de opleiding tot Analytisch Tekentherapeut en maakte een carrière-switch door te gaan werken in een GGZ-kliniek voor Verslavingszorg. Door jaarlijkse na- en bijscholingen, zoals de Mastermodule vakverdiepende beeldende therapie, heb ik mij verder ontwikkeld tot vaktherapeut beeldend. Wat betekent dat ik nog steeds veel werk met tekeningen, maar het palet verder heb uitgebreid met allerlei andere creatieve methodieken, waaronder ook SoulCollage®.

Zo’n 10 jaar geleden sloot de kliniek waar ik ruim 15 jaar heb gewerkt en sindsdien geef ik met veel plezier workshops en trainingen.

Inmiddels is ook de beeldend kunstenaar in mij tot bloei gekomen. Ik heb de academie voor schone kunsten afgerond, richting model en portretschilderen en ben nu bijna klaar met de Specialisatie

Verbinding

Lid van de beroepsvereniging voor tekentaaldeskundigen: Tekentaal
Opgenomen in het Register van Analytische Tekentherapeuten
Facilitator en lid SoulCollage® Nederland