Waarom SoulCollage®SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve methode waarmee je jezelf letterlijk in kaart kunt brengen.

 

Intuïtief vinden van afbeeldingen

SoulCollage® begint met het maken van collages op kaarten met afbeeldingen die je aandacht trekken. Je bladert door allerlei afbeeldingen, zonder een vooropgezet plan, en staat toe dat de afbeeldingen aan jou trekken. Als iets in jou resoneert bij een of meer afbeeldingen, dan betekent dit dat het verbonden is met iets in jou. Je hoeft niet te weten waarom, of wat het is, maar je laat je intuïtie aan het werk.

En dan ga aan de slag met de afbeelding, je knipt m uit of je scheurt de afbeelding en vindt er een nieuwe achtergrond voor. Je gebruikt ook nu weer je verbeelding en intuïtie om te bepalen welke omgeving deze afbeelding nodig heeft. Je bouwt als het ware de kaart om de afbeelding heen. Iedere kaart die je maakt is als een poort waardoor je een kijkje in je ziel krijgt; je persoonlijke geschiedenis, je ervaringen en aspecten van jezelf.
Met de symbolische kracht van deze collagekaarten, geef je je onbewuste de kans om te spreken en dat is vaak bijzondere en heel inspirerende ervaring.

‘Ik ben degene die….’

Nu de kaart af is gebruik je opnieuw je verbeelding en intuïtie om de kaart een stem te geven. Je gaat dus een stap verder en gebruikt woorden, maar deze woorden zijn geïnspireerd op het hele proces dat hieraan vooraf is gegaan; het aangetrokken zijn door de afbeelding en in stilte maken van de kaart.
Je gaat de kaart niet beschrijven en bijvoorbeeld niet vertellen dat je de afbeelding aantrekkelijk vond omdat je van deze kleur houdt. En dat je denkt dat je weet wat het thema van de kaart is. Dan gaat het namelijk om het verhaal dat je al kent. Maar je laat het proces toe waarin je intuïtie het overneemt en je vanuit de afbeeldingen gaat spreken.
Het ‘Ik ben degene die…’-proces houdt in dat je spreekt vanuit alle afbeeldingen op de kaart. De truc is jezelf te transformeren in de afbeelding die de stem is van de kaart.

Alle kaarten die je maakt staan voor delen in jezelf; je ervaringen, emoties, karaktertrekken en ambities.

Ze zeggen altijd ‘zoek jezelf’

maar ik weet niet wie ik ben

er wonen mensen diep in mij

die ik nog nauw’lijks ken

Er leven er belach’lijk veel

onder diezelfde huid

en als ik zoek naar wie ik ben

zoek ik de beste uit

                             Toon Hermans

 

 

Invitation to SoulCollage®

In deze video geeft Seena B. Frost, de grondlegger van SoulCollage®, zelf een heldere uitleg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SoulCollage® is wereldwijd enorm in opkomst; er zijn inmiddels zo’n 4500 facilitators in 48 landen getraind in het geven van workshops.

 

SoulCollage facilitator

Meer over SoulCollage® is te vinden op www.soulcollage.nl en www.soulcollage.com