De Tekening als Spiegel

Een groot deel van ons gedrag wordt bepaald door onbewuste motieven en drijfveren. Tekeningen geven ons toegang tot deze onbewuste laag. Als je een tekening maakt zijn veel van je keuzes intuïtief. Bijvoorbeeld je keuzes van de kleuren, hoe groot je iets tekent, op welke plek in je tekening, wat de aandacht trekt in je tekening, of wat je hebt weg gelaten, etc. Dit kunnen allemaal ingangen zijn voor het analyseren van de tekening.

Een voorbeeld. Iemand die zich sterk staande houdt maar zich eigenlijk machteloos voelt, tekent zichzelf in een tekening onbewust zonder handen en voeten; zonder voeten sta je natuurlijk niet stevig en kom je niet ver, en zonder handen ben je letterlijk niet in staat om te handelen. Zoiets ontdekken in je tekening, is een eyeopener.

Tekenvaardigheid is niet belangrijk, want het gaat in deze workshop niet om het maken van mooie tekeningen.

De Workshop

Je maakt twee tekeningen waar je specifieke opdrachten voor krijgt. Deze tekeningen gaan we bespreken en analyseren. Wat betekent het verhaal van je tekeningen voor je, en welke analytische elementen in je tekeningen werpen een nieuw licht? Tot slot kijken we naar de verbinding tussen beide tekeningen.
Je zult verrast worden door wat jouw tekeningen je laten zien!

Interesse?

Bel (06 52072675) of mail me even als je meer informatie wilt hebben.
Weet je al dat je mee wilt doen. Stuur dan een mailtje waarin je aangeeft op welke dag(en) van de week je zou kunnen. Ik plan de workshop in, zodra minimaal drie belangstellenden zich hebben aangemeld voor een bepaalde dag. We kiezen dan samen de datum waarop de workshop gaat plaatsvinden.  

Zodra de datum is vastgesteld, staat de workshop in de agenda. Er kunnen zich dan nog drie deelnemers aanmelden; bij zes is de workshop vol.

De kosten zijn € 65,- en dat is inclusief materialen, koffie en thee met wat lekkers.