Workshop cold wax medium

Het komt zelden voor dat één specifiek medium voor verf een ​​heel eigen manier van schilderen heeft, maar bij Cold Wax Medium is dat het geval. Je werkt met ander gereedschap, zoals squeegees en rollers, en andere technieken: je bouwt lagen op, schraapt en krast in de verf en je kunt verf opbrengen met dunne sluierlagen en transfers. 

Niet alleen de hoeveelheid aan technieken en mogelijkheden maakt werken met cold wax zo aantrekkelijk, maar ook het boeiende oppervlak, de textuur, de transparantie en het matte eindresultaat.

Squeegee (groenj), verschillende rollers, glasplaat als palet en waxpapier voor tranfers en sluiertechnieken

In deze intensieve workshop krijg je uitleg over de verschillende gereedschappen, materialen en technieken, zoals het opbouwen van lagen, het maken van merktekens, werken met transfers, sluiertechnieken enz.

Natuurlijk gaan we dit allemaal uitproberen. In een aantal vlotte oefeningen komen de technieken aan bod, zodat je het werken met cold wax gaat ervaren en een goede indruk krijgt van wat je met dit medium kunt bereiken.

Aan het einde van de dag heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om thuis, of in je eigen atelier, het werken met cold wax verder te ontwikkelen. In de uitgebreide hand-out staan de oefeningen beschreven en ook een recept om zelf cold wax te maken.

We werken alla prima, steeds aan vier werkstukken tegelijk, een fijne manier om de materialen en technieken te onderzoeken.

De materialen die je gratis kunt gebruiken in de workshop

Olieverf: wit en zwart,
4 koele kleuren en 4 warme kleuren;
waarvan 2x opaak en 2x transparant

3 vellen olieverf papier 65 x 50,
Gamsol (reukloze terpentine),
houtskool, pastelkrijt, grafietstiften, potloden, woody’s, palletmessen, glasplaat,
squeegee, catalyst wedge,
rollers in diverse maten,
tape, stencils, wax papier, etc.

Investering
De workshop is van 9:30 – 17:00 uur, met een uur lunchpauze. Iedereen brengt voor de lunch een klein gerechtje mee, dat we samen delen.

De kosten voor deze bijzondere workshop zijn € 165,-. Dit is inclusief koffie en thee met wat lekkers, het gebruik van alle genoemde materialen, handout, en ook nog een pot cold wax ter waarde van € 29,30 waarin genoeg cold wax overblijft om thuis verder te experimenteren.

In mijn atelier kunnen we met drie deelnemers terecht.

“Deze workshop was helemaal wat ik had gehoopt, veel oefeningen gedaan, technieken uitgeprobeerd en echt een basiskennis van werken met olieverf en cold wax medium gekregen.”  – Lilith

Bel (06 52072675) of mail me voor
meer informatie, of het prikken
van een datum als je met z’n
drieën een workshop wil boeken!