Tekenen in Aandacht

  

Tekenen in Aandacht betekent dat je echt gaat waarnemen, echt zien hoe iets is. Dat blad, die bloem, het model. Los van allerlei gedachten erover. Alsof je je onderwerp voor de eerste keer ziet. En het tekenen dan als vanzelf laat gebeuren.

Tekenen zonder je best te doen, dat is de essentie. Met het potlood in je hand je onderwerp overbrengen op het papier, maar dan alsof het potlood de contouren van je onderwerp streelt. Zo raak je echt in verbinding met wat je ziet.

Bij Tekenen in Aandacht gaat het daarom ook niet om het resultaat, maar juist om het loslaten van de behoefte dat de tekening mooi wordt. Als dat lukt, ontstaat de ervaring van het zien.

Wat kun je verwachten?

In deze introductieworkshop maak je kennis met een vorm van actieve meditatie. Na een korte inleiding ga je direct met verschillende tekenoefeningen aan de slag en er wordt zoveel mogelijk in stilte gewerkt. We doen korte en ook wat langere oefeningen, met potlood op eenvoudig papier.

Voor wie?

Voor iedereen die tekenen wil ervaren als een Oefening in Aandacht en Onbevangen Waarnemen. Tekenervaring is niet nodig. Maar ook als je wel een ervaren tekenaar bent zal Tekenen in Aandacht een nieuwe, bijzondere en verrijkende ervaring zijn.

De prijs voor deze workshop is € 65,- inclusief alle materialen, koffie en thee met wat lekkers.


Tekenen in Aandacht is gebaseerd op Zen Zien Tekenen van Frederick Franck en Leer Tekenen van Betty Edwards.