Beeldende Coaching

Wat beeldende coaching onderscheidt van andere vormen van coaching is dat woorden op het tweede plan staan, en het werken met beeldende middelen, zoals tekeningen, collage en schilderen, op de voorgrond.

Beeldende coaching kan je helpen als je:
– meer zicht wilt krijgen op een belangrijke vraag waar je mee worstelt
– last hebt van burn-outklachten
– beter je grenzen wilt kunnen stellen, of assertiever worden
– meer zelfvertrouwen wilt krijgen
– je werk-privébalans wilt herstellen
– milder wilt worden naar jezelf of anderen
– meer inzicht wilt krijgen in jezelf

Onbewuste innerlijke beelden worden zichtbaar
Om de uitdagingen van het leven te kunnen hanteren bannen we ongewenste gevoelens en ervaringen uit ons bewustzijn; ze vinden een plek op een meer onbewust niveau. Omdat je daar onvoldoende zicht op hebt, kun je steeds opnieuw tegen min of meer dezelfde situaties aanlopen of merken dat bepaalde patronen zich blijven herhalen. Net zoals een strandbal die je onder water probeert te houden, zoeken deze onbewust geworden innerlijke beelden, herinneringen, ervaringen, emoties en gevoelens, een weg naar de oppervlakte.

In het werken met beeldende middelen hou je jezelf als het ware een heldere spiegel voor. Door de manier waarop je het werkstuk aanpakt, wat je ervaart, de aandachtspunten die in het eindresultaat zichtbaar zijn en onze dialoog daarover. Zo krijg je nieuwe inzichten en ontstaat er ruimte voor verandering of acceptatie.

“Maar ik ben helemaal niet creatief”
De opdrachten die je krijgt worden meestal vooraf gegaan door een korte visualisatie, waarbij allerlei beelden naar boven komen. Je hoeft je dus niet af te vragen wat je zou moeten gaan tekenen of vormgeven.
Of je jezelf wel of niet creatief vindt is niet van belang; het gaat niet om het maken van mooie tekeningen of werkstukken, maar om wat de tekening of het beeld je laat zien over jouw innerlijke belevingswereld.

Traject en investering
Het coachingstraject bestaat uit 6 sessies van 75 minuten, om de twee weken. Als je dit traject hebt doorlopen heb je meer zicht op wie jij bent en wat jij zelf wilt. Waardoor je betere keuzes kunt maken, je grenzen bewaken en meer ruimte voor jezelf in durft te nemen.
De kosten voor dit traject bedragen € 645,-, eventueel te betalen in termijnen.
Betaalt je werkgever dan geldt een ander tarief.

Gratis kennismakingsgesprek
Ben je benieuwd of zo’n coaching traject iets voor jou is? Voor meer informatie en een afspraak voor een kennismakingsgesprek kun je bellen naar 06 52072675. Of stuur even een mailtje.

Opgenomen in het register van analytisch tekentherapeuten
Lid van de Vereniging Tekentaal