Workshop SoulCollage®


Innerlijk delenwerk, Voice dialogue, schaduwwerk van Jung. Maar ook intuïtie, innerlijke wijsheid, creativiteit. Het komt allemaal samen in de speelse methodiek van SoulCollage®. Collages op kaarten maken is gewoon fijn om te doen, en vervolgens ontdekken waarom je juist die afbeeldingen voor deze kaart hebt gekozen, dat is een wonderlijk en verrassend diepgaand proces.

De Workshop

Zonder een vooropgezet plan of idee bekijk je stapels met verschillende afbeeldingen en je haalt er die afbeeldingen uit die ‘aan je trekken’. Je zoekt niet, maar kijkt welke afbeeldingen die je aandacht vangen; het is alsof de afbeelding jou kiest.

Deze afbeeldingen gebruik je om een kaart te maken. Je knipt of scheurt de afbeeldingen uit, vindt er een nieuwe achtergrond voor en eventueel nog enkele plaatjes die de kaart compleet maken.

Het proces ‘Ik ben degene die….

De betekenis van de kaart die zo is ontstaan ontdek je door een proces waarmee je met je verbeelding en intuïtie de kaart een stem geeft. Het is een vorm van voice dialogue waarbij je niet óver de kaart praat, maar vanuit de afbeeldingen op de kaart. Je woorden zijn geïnspireerd door het proces dat eraan vooraf is gegaan; het aangetrokken zijn door juist deze afbeeldingen en het in stilte maken van de kaart.

Zaterdag 18 september
Deze workshop is van 9:30 – 12:00 uur.
De prijs is € 45 inclusief alle materialen en koffie en thee met wat lekkers.

Aanmelden of meer informatie: per mail