Eigen werk

Van jongs af aan heb ik mijn creatieve talenten omarmd. Aanvankelijk was beeldhouwen mijn passie, waarbij ik vooral geïnspireerd werd door het werk van Charlotte van Pallandt. Vervolgens ging ik meer tweedimensionaal werken, vooral snelle schetsen naar model. Schilders als Lucian Freud, Alice Neel en Marlene Dumas werden mijn voorbeelden.

In 2014 koos ik voor de schilderkunst en besloot ik een stevige basis te leggen met de opleiding aan Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Juni jl heb ik het diploma behaald en de komende twee jaar ga ik in Arendonk door in de Specialisatiegraad.
Naast olieverf experimenteer ik graag met verschillende materialen en stijlen en werk ik ook vaker abstract. Het is een fascinerende zoektocht naar mijn eigen stijl en naar wat ik met beelden wil vertellen.

Schetsen in olieverf naar model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model in was

Portret in keramiek naar model


Exposities

27 – 28 juli 2019                            – Artist’s in Residence Het Haagveld Princenhage

1 april – 30 mei 2019                    – Galerie Gender Eindhoven

28 oktober – 20 december 2018  – Het Klooster Nuenen

 

Artist’s in Residence Het Haagveld Princenhage

Als Artist-in-Residence laten in juni en juli 17 Kunstenaars zich een of meerdere dagen inspireren door de omgeving van de oude begraafplaats Het Haagveld in Princenhage. Het resultaat kunt u op deze expositie zien.

 

 

 

 

 

Galerie Gender Eindhoven

Het Klooster Nuenen

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor de video van de opening!

Nieuws Nuenen – 6 november

Zondag 28 oktober werd onder grote belangstelling de groepsexpositie Breekbaar van 9ART geopend in Het Klooster in Nuenen. Zo’n 200 belangstellenden waren onder de indruk van de ruim 40 schilderijen en beelden.
De expositie geeft een bijzonder overzicht van hoe 9 verschillende kunstenaars het thema Breekbaar hebben benaderd. David van der Linden van Galerie Bonnard hield zondag een inspirerend openingspraatje waarin hij treffend de overeenkomst tussen de beginnende en gearriveerde kunstenaar verwoordde: hoe kwetsbaar het is om naar buiten treden met je werk; je binnenste als het ware te kijk te hangen. Zeker wanneer het thema ook nog eens over breekbaarheid/kwetsbaarheid gaat. De expositie is gratis te bezichtigen tot half december.
Loop gerust even binnen tijdens de openingstijden van Het Klooster, Park 1, Nuenen.

De 9 kunstenaars van 9ART
Karel Snijders, Ine Voss, Mieke Sebregts Rian van Doormaal, Inez Visser, Irma van Gemert, Ans Becks, Yolande Rommers, Ellen Valk

Kijk op de website van 9ART voor informatie over de negen deelnemers en volg ons op Facebook