Workshop Zen Zien Tekenen bij Galerie De Ruimte

 

Zen Zien Tekenen is een manier om al tekenend echt te gaan zien. Alledaagse dingen worden bijzonder als je ze onbevangen waarneemt, zonder oordeel, met in je hand een potlood dat danst op het papier. Zo ontdek je de wereld om je heen en raak je in verbinding met wat je ziet.
Frederick Franck, die het Zen Zien Tekenen heeft ontwikkeld, noemt dit ook wel de oog-hart-hand coördinatie.

Wat ik niet getekend heb, heb ik niet gezien
                                 – Frederick Franck

Wat kun je verwachten?

Een boeiende kennismaking met deze vorm van actieve meditatie. Na een korte inleiding ga je direct met tekenoefeningen aan de slag, en er wordt zoveel mogelijk in stilte gewerkt.
We gaan veel korte en ook wat langere oefeningen doen, met potlood op eenvoudig papier. Het gaat bij Zen Zien Tekenen niet om het resultaat, maar juist om het loslaten van de behoefte dat iets mooi wordt. Als dat lukt ontstaat de ervaring van het zien.

“De echte reis van ontdekkingen
ligt niet in het zoeken naar nieuwe landschappen
maar in het hebben van nieuwe ogen”
Marcel Proust

Voor wie?

Voor iedereen die tekenen wil ervaren als een oefening in aandacht, en onbevangen waarnemen. Tekenervaring is niet nodig. Maar ook als je wel veel tekent zal deze workshop een nieuwe, bijzondere en verrijkende ervaring zijn.

Zaterdag 18 juli 10.00-13.00 uur.
Galerie De Ruimte, Molenstraat 2, 5664 HV Geldrop
Kosten: € 40,00 inclusief alle materialen, koffie en thee.

Met deze knop kom je op de pagina van Galerie De Ruimte; daar kun je onderaan aangeven met hoeveel personen je wilt komen.