The Artist’s Way


Iedereen
heeft een creatieve vonk in zich

“Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt’, ze raakten geblokkeerd – door een nare opmerking van een leraar, een afgunstige vriend, of tekortschietende ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop, en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.”
– Julia Cameron

Deze training is gebaseerd op het bekende boek van Julia Cameron, aangevuld met inzichten uit hedendaags wetenschappelijk onderzoek. Onder andere van Brené Brown – expert op het gebied van schaamte en kwetsbaarheid, Rick Hanson – neuroloog, en Alain de Botton – filosoof.

In de 12 bijeenkomsten, om de twee weken, krijg je verrassende creatieve opdrachten. Van inzichtgevend tekenen tot collages, schilderen en intuïtief tekenen, schrijven en Tekenen in Aandacht.

Voorafgaand aan elke bijeenkomst ontvang je per mail een uitgebreide reader met oefeningen, video’s en inspirerende teksten.

Twee pijlers: Morning Pages en Artist Dates
Thuis ga je aan de slag met het schrijven van Ochtendpagina’s en wekelijks reserveer je twee uur voor een afspraakje met jouw Innerlijke Kunstenaar.
Deze twee pijlers helpen je om je creativiteit te laten stromen, negatieve overtuigingen om te buigen en weer contact te krijgen met je diepste verlangens en je drijfveren.

Transformatie in 12 workshops

 1. Veiligheid
  Thema’s Uit de schaduw komen. Negatieve overtuigingen. Positieve Affirmaties. En we beginnen met De Ochtendpagina’s en Kunstenaarsafspraakjes.
 2. Identiteit
  Thema’s: Lastige lieden. De innerlijke criticus. Leven in Aandacht/Mindfulness.
 3. Autonomie
  Thema’s: De uitdaging van woede. De kracht van kwetsbaarheid. Omgaan met kritiek. Synchroniciteit.
 4. Authenticiteit
  Thema’s: Vier vaardigheden. Verborgen dromen. Media-vasten.
 5. Kansen zien
  Thema’: Wensen en verlangens. Dankbaarheid.
 6. Overvloed
  Thema’s Overvloed en rijkdom. Ruimte maken.
 7. Verbinding
  Thema’s: De stem van inspiratie. Perfectionisme. Uitdagingen. Go with the flow.
 8. Kracht
  Thema’s: Vertrouw het proces. Kritiek en de waarheid.
 9. Compassie
  Thema’s: Angst en weerstand. Blokkades opblazen.
 10. Zelfbescherming
  Thema’s: De moraal van het verhaal. Werkverslaving. Competitie. De balans vinden.
 11. Onafhankelijkheid
  Thema’s: Trouw zijn aan je innerlijke kunstenaar. In beweging blijven.
 12. Vertrouwen
  Thema’s: Het avontuur aangaan. Mysterie. De kracht van verbeelding.


Data en prijs

Tweewekelijks op vrijdagochtend van 9:30 – 12:30 uur.
De volgende training start 14 januari 2022, overige data: Zie agenda.

De prijs is € 545,- inclusief alle teken- schilder- en collagematerialen, de reader, koffie en thee met wat lekkers.

 

 

Reacties van eerdere deelnemers

     “Al langer was ik op zoek naar een cursus die mijn creativiteit aan zou spreken zonder dat ik me allerlei technieken eigen moest maken. Toen hoorde ik van het boek The Artist’s Way, en las prompt daarop een aanbod in het Stadsblad.
Yolande heeft me geboden wat ik zocht, en meer dan dat. Niet het aanleren van een kunstje, maar opdrachten, teksten en vragen die me hielpen mijn creativiteit te durven laten stromen. In verbinding met spirituele en emotionele lagen in mij, zonder ooit dogmatisch, dwingend of zweverig te worden. In een losse en ongedwongen sfeer, die Yolande als geen ander neer weet te zetten, zonder verlies van betekenis.
Ik heb er nog iedere dag profijt van. En plezier in mijn creatieve gerommel dankzij de vrijheid die ik hierin bij Yolande heb mogen proeven.
– Francien

     “De training ‘The Artist’s Way’ was een boeiende reis waarbij ik patronen tegenkwam die mij beïnvloeden in mijn dagelijkse leven. De training begeleidde mij door een proces van herkenning, reflectie en verandering.
De praktische lessen vond ik heel verrassend, bevrijdend en inspirerend. Soms ook confronterend en emotioneel, maar ik voelde me altijd veilig in de groep door de persoonlijke benadering en werkwijze van Yolande. Zij creëert een warme en veilige sfeer, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde. Ik vond het een heel leerzame, inspirerende en waardevolle ervaring.” 
– Gabriela

    “Van september 2017 – april 2018 heb ik de cursus ‘The Artist’s Way’ gevolgd.
Yolande is een enthousiaste, hartelijke vrouw die een veilige sfeer weet te scheppen, waarin iedereen zichzelf kan zijn, en waarin het mogelijk wordt om onder haar inspirerende begeleiding aan de hand van creatieve opdrachten, meer in contact te komen met eigen creativiteit en intuïtie, en het zelfbewustzijn op een speelse en authentieke wijze te vergroten.”
– Gerda