Beeldende Coaching

Wat beeldende coaching onderscheidt van andere vormen van coaching is dat woorden op het tweede plan staan, en het werken met beeldende middelen, zoals tekenen, collage en schilderen, op de voorgrond.

Beeldende coaching kan je helpen als je:
– meer zicht wilt krijgen op een belangrijke vraag waar je mee worstelt
– last hebt van burn-outklachten
– beter je grenzen wilt kunnen stellen, of assertiever worden
– meer zelfvertrouwen wilt krijgen
– je werk-privébalans wilt herstellen
– milder wilt worden naar jezelf of anderen
– meer inzicht wilt krijgen in jezelf

Onbewuste innerlijke beelden worden zichtbaar
Om de uitdagingen van het leven te kunnen hanteren maken we ‘een verhaal’ van wie we zijn, hoe we in deze situatie verzeild zijn geraakt en waarom we er zelf niet zoveel aan kunnen veranderen. Onder dit verhaal, dat bewust en bekend is, liggen onbewuste innerlijke beelden, van herinneringen en ervaringen, en emoties en gevoelens. Omdat je daar onvoldoende zicht op hebt kun je steeds opnieuw tegen min of meer dezelfde situaties aanlopen en merk je dat bepaalde patronen zich blijven herhalen. 

In het werken met beeldende middelen hou je jezelf als het ware een spiegel voor. Door de manier waarop je het aanpakt, wat je ervaart, de aandachtspunten die in het eindresultaat zichtbaar zijn, en je reflectie daarop. Zo ontdek je een ander perspectief, krijg je nieuwe inzichten en ontstaat ruimte voor verandering of acceptatie.

Visualiseren
De opdrachten die je krijgt worden meestal vooraf gegaan door een korte visualisatie, waarbij allerlei beelden naar boven komen. Je hoeft je dus niet af te vragen wat je zou moeten gaan tekenen of vormgeven.

“Maar ik ben helemaal niet creatief”
Of je nou wel of niet goed kunt tekenen, of jezelf niet creatief vindt, is niet van belang; het gaat niet om het maken van mooie tekeningen of werkstukken, maar om wat de tekening of het beeld je laat zien over jouw innerlijke belevingswereld.

Gratis kennismakingsgesprek
Ben je benieuwd of deze manier van coaching iets voor jou is? Voor meer informatie en een afspraak voor een  gratis kennismakingsgesprek kun je bellen naar 06 52072675. Of stuur even een mailtje.

Traject
Het coachingstraject start met drie sessies van 75 minuten, om de twee weken. Daarna volgt een evaluatie en bespreken we of we het traject verlengen met vijf sessies. Na de evaluatie van deze sessies wordt het traject afgesloten of zo nodig nogmaals verlengd.

Tarief
De kosten voor de eerste drie sessies zijn € 195,-
De volgende vijf € 325-.
Betaalt je werkgever dan gelden andere tarieven.

Opgenomen in het register van analytisch tekentherapeuten
Lid van de Vereniging Tekentaal