Training Innerlijk Kind

Introductieworkshops: vrijdag 17 en 26 april | 9:30 – 12:30 uur!

Als kind doen we zowel positieve als negatieve ervaringen op met onze ouders/ opvoeders. Deze worden als inprentingen vastgelegd in ons onbewuste geheugen. Hoe we als volwassene voelen en hoe we onszelf en anderen waarnemen is, naast ons aangeboren temperament, afhankelijk van de ervaringen in onze kindertijd.

Heb je je als kind welkom, geaccepteerd en geliefd gevoeld dan heb je een positief levensgevoel kunnen ontwikkelen en voldoende zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen. Je staat open en ontvankelijk in het leven.
Waren daarentegen je ouders, om welke reden dan ook (geldproblemen, slechte relatie, zorgen, burn-out), onvoldoende in staat om jou te bieden wat je nodig had, dan heb je waarschijnlijk geen oervertrouwen kunnen ontwikkelen.

Kinderen zijn volkomen afhankelijk van hun opvoeders. Als ouders niet aan de basisbehoeften van hun kind kunnen voldoen, dan beseft het kind niet dat de ouders tekort schieten; nee, het kind zoekt het probleem bij zichzelf: ‘ik ben niet goed genoeg’, of ‘ik mag niet voelen’, of ‘ik mag geen fouten maken’, of ‘ik moet me aanpassen’, enz.

Door deze negatieve overtuigingen ontwikkelt het kind beschermingsmechanismen die voor het kind vast heel effectief waren. Maar, omdat deze beschermingsmechanismen nog steeds actief zijn als we volwassen zijn, zorgen ze  ervoor dat we een vertekende waarneming hebben van de werkelijkheid. En dat veroorzaakt de meeste problemen waar we in ons volwassen leven keer op keer tegenaan lopen.

Misschien ben je heel snel beledigd omdat je goed bedoeld advies ervaart als kritiek, of ga je confrontaties uit de weg omdat je je er niet tegen opgewassen voelt/graag de harmonie wilt bewaren, of ben je bang vandaag of morgen door de mand te vallen, of word je onrustig als je geen afleiding hebt, of kun je niet genieten omdat je dat op een of andere manier ‘niet mag’, enz.

Wat levert deze training je op
Je gaat ontdekken welke blessures je innerlijk kind heeft opgelopen, welke overtuigingen (kindconclusies) je hebt en welke beschermingsmechanismen je hebt ontwikkeld. Je gaat herkennen dat gevoelens die eigenlijk tot het verleden behoren steeds weer in het heden opduiken en hier voor narigheid zorgen. Je gaat je innerlijk kind de geborgenheid bieden die het zo lang heeft moeten ontberen, je leert hoe je negatieve gevoelens achter je kunt laten, en je leert nieuwe strategieën toe te passen om uit de greep te komen van je kindertijd-programma. Je gevoel van eigenwaarde groeit en je hebt vaker de moed om voor jezelf uit te komen; je wordt authentieker.

In de 7 bijeenkomsten werken we met de methodieken van SoulCollage®, met tekeningen en geleide visualisaties. Aan bod komen onder andere: het Schaduwkind en het Zonnekind, de archetypische Goede Vader en Goede Moeder, en je Innerlijke volwassene.
Daarnaast gebruiken we het boek van de psychologe Stefanie Stahl: Het kind in je een thuis geven. Dit boek is bij de prijs van de training inbegrepen.

 

 

Twee introductieworkshops: vrijdag 17 en 26 april | 9:30 – 12:30 uur
In deze workshop krijg je een goed beeld van de training, doen we enkele oefeningen en is er ruimte voor vragen.
Kosten: € 25,- 

Data en prijs
Vrijdagochtend 9:30 – 12:30 uur
17 mei, 7 en 28 juni, 23 augustus, 6 en 20 september en 4 oktober
De prijs is € 445,- inclusief alle materialen, koffie en thee met wat lekkers en het boek

Meer informatie en aanmelden