Tekenen in Aandacht

Tekenen in Aandacht gaat over echt zien hoe iets is. Dat blad, die bloem, een appel. Los van allerlei gedachten erover. Alsof je het voor de eerste keer ziet. En het tekenen dan als vanzelf laten gebeuren.

Tekenen zonder je best te doen, dat is de essentie. Met het potlood in je hand je onderwerp strelend overbrengen op het papier. Zo ontdek je de wereld om je heen en raak je in verbinding met wat je ziet.

Tekenen in Aandacht is gebaseerd op Zen Zien Tekenen en Leer Tekenen van Betty Edwards.

Wat kun je verwachten?

Een boeiende kennismaking met een vorm van actieve meditatie. Na een korte inleiding ga je direct met verschillende tekenoefeningen aan de slag en er wordt zoveel mogelijk in stilte gewerkt.
We gaan korte en ook wat langere oefeningen doen, met potlood op eenvoudig papier. Bij Tekenen in Aandacht gaat het niet om het resultaat, maar juist om het loslaten van de behoefte dat de tekening mooi wordt. Als dat lukt ontstaat de ervaring van het zien.

De echte reis van ontdekkingen
ligt niet in het zoeken naar nieuwe landschappen
maar in het hebben van nieuwe ogen”
Marcel Proust

Voor wie?

Voor iedereen die tekenen wil ervaren als een oefening in Aandacht en Onbevangen Waarnemen. Tekenervaring is niet nodig. Maar ook als je wel een ervaren tekenaar bent zal Tekenen in Aandacht een nieuwe, bijzondere en verrijkende ervaring zijn.