Workshop cold wax medium

In de afgelopen jaren is de belangstelling voor cold wax enorm gegroeid. Dit medium voor olieverf is niet nieuw, maar steeds meer kunstenaars zijn gefascineerd geraakt door de boeiende textuur, de gelaagdheid en transparantie die met dit medium kan worden gecreëerd.

In deze intensieve workshop krijg je uitleg over de verschillende gereedschappen, materialen en technieken, zoals het opbouwen van lagen en de zogenoemde fundering, het maken van merktekens, werken met transfers, sluiertechnieken enz.

Natuurlijk ga je dit allemaal uitproberen. In een aantal vlotte oefeningen komen de technieken aan bod, zodat je het werken met cold wax gaat ervaren  en een goede indruk krijgt van wat je met dit medium kunt bereiken.

Aan het einde van de dag heb je voldoende kennis en ervaring opgedaan om thuis, of in je eigen atelier, het werken met cold wax verder te ontwikkelen. In de hand-out kun je de oefeningen nog eens rustig nakijken.

Volgende workshop: zaterdag 1 oktober

De workshop is van 9:30 – 17:00 uur, met een half uur lunchpauze. Iedereen brengt een klein gerechtje mee voor de lunch, bijvoorbeeld een salade, of wraps, fruit, etc., dat we samen delen.

Alla Prima werken, zoals op de foto’s hieronder is een fijne oefening om de materialen en technieken te onderzoeken. Gaan we zeker doen in deze workshop.

De materialen die je gratis kunt gebruiken in de workshop

3 vellen olieverf papier 65 x 50
klein paneel (20 x 30) met 3 lagen gesso
Gamsol (reukloze terpentine)
houtskool
pastelkrijt, grafietstiften, potloden, woody’s
schuurpapier
bubbeltjesplastic
palletmessen
glasplaten
squeegee (komschraper) en catalyst wedge rollers in diverse maten
tape
sponzen
stencils
wax papier, etc.


Zelf meebrengen

Olieverf: wit en zwart,
4 koele kleuren en 4 warme kleuren; 2x opaak en 2x transparant

Kosten
De kosten voor deze bijzondere workshop zijn € 145,-. Dit is inclusief koffie en thee met wat lekkers, het gebruik van de hierboven genoemde materialen èn een pot cold wax ter waarde van € 24, – waarin genoeg cold wax overblijft om thuis verder te experimenteren. In de hand-out staat ook een recept om zelf cold wax te maken, want het is al een tijdje niet meer leverbaar.

In mijn atelier kunnen we met drie deelnemers terecht.

“Deze workshop was helemaal wat ik had gehoopt, veel oefeningen gedaan, technieken uitgeprobeerd en echt een basiskennis van werken met olieverf en cold wax medium gekregen.”  – Lilith

Bel (06 52072675) of mail me voor meer informatie, of het prikken van een andere datum als je met z’n drieën een workshop wil boeken!