Schilderkunst

 

In de portretten die ik schilder probeer ik kwetsbaarheid en schoonheid uit te drukken en daarmee de toeschouwer te raken. Daarbij streef ik er niet naar om een goed gelijkend portret te maken, maar een stevig beeld dat, als je er wat langer naar kijkt, misschien een beetje schuurt en ontroeren kan.  

Een van de manieren waarop ik dat probeer te bereiken is gelaagdheid. Door te werken op een geprepareerde ondergrond van mixed media, of met cold wax -een medium waarmee olieverf een bijzondere textuur krijgt en een opvallend mat eindresultaat. Deze technieken ondersteunen het verhaal of het gevoel dat ik wil verbeelden.

In 2019 heb ik de deeltijdopleiding aan de Kunstacademie in België afgerond; sindsdien ga ik nog wekelijks naar het modelatelier van de academie. Naast de workshops en trainingen die ik geef, ben ik regelmatig te vinden in mijn atelier waar ik vrij werk en portretten in opdracht maak. 

 


Schetsen naar levend model

 

Agenda exposities