Schilderkunst

 

Yolande Rommers | Atelier & Halerie | Breda | 06 520 72 675

Na een aardige omzwerving, via de sportacademie en het bedrijfsleven, ben ik zo’n 15 jaar geleden helemaal op mijn plek terecht gekomen; als vaktherapeut en beeldend kunstenaar. Naast het schilderen van vrij werk en werk in opdracht, geef ik workshops en trainingen voor persoonlijke groei en het ontwikkelen van creativiteit.

In 2019 heb ik de Academie voor Schone Kunsten afgerond. Vervolgens was ik wekelijks te vinden in het modelatelier van de Academie, en het afgelopen jaar ben ik gestart met de Specialisatie van twee jaar.

Ook in mijn vrije werk als portretschilder staat de mens centraal. Vanuit mijn achtergrond ben ik geboeid door de psychologische en emotionele lagen van ons mens-zijn. Ik vertrek meestal vanuit een beeld of een blik waar ik door word geraakt; een uitdrukking van een gevoel of een emotie. Zo ontstaan portretten die de allerlei menselijke emoties weergeven. De kijker heeft vaak het idee oog in oog te staan met de geportretteerden en kan kan zichzelf herkennen in de gevoelens die ze oproepen. 

Regelmatig neem ik deel aan exposities en je bent van harte welkom in mijn Atelier & Halerie!

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken

olieverf 40 x 50 | 2022

Finalist Painting of The Year 2022

 


Schetsen naar levend model

 

Agenda exposities