Schilderkunst

 

Yolande Rommers | Atelier & Halerie | Breda | 06 520 72 675

Na een aardige omzwerving, via de sportacademie en het bedrijfsleven, ben ik zo’n 15 jaar geleden helemaal op mijn plek terecht gekomen; als vaktherapeut en beeldend kunstenaar. In mijn atelier, waar ik vele uren doorbreng achter de schildersezel, geef ik ook workshops en trainingen voor persoonlijke groei en het ontwikkelen van creativiteit.

Ik schilder portretten in olieverf die door hun uitdrukking iets losmaken bij de kijker: een gedachte, een emotie, een gevoel. Aan gelijkenis ga ik voorbij, want het gaat mij niet om déze mens, maar om mens, en onze innerlijke zoektocht. We zijn ons er steeds meer van bewust dat onze persoonlijkheid wordt bepaald door verschillende innerlijke delen. Tegelijkertijd proberen we ons één te voelen, en dat kan best wel eens verwarrend zijn. 

In 2019 heb ik de Academie voor Schone Kunsten afgerond. Vervolgens was ik wekelijks te vinden in het modelatelier van de Academie, en het afgelopen jaar ben ik gestart met de Specialisatie van twee jaar.

Regelmatig neem ik deel aan exposities en je bent van harte welkom in mijn Atelier & Halerie!


Een impressie van het werkproces in DePetrus in Vught

Samen met Ellen Valk  heb ik een mini-expositie ingericht in De Kwartaalkast van het Vughts Museum. Van april tot juli zijn hier onder andere enkele snelle schetsen, studies en portretjes te zien.  

 


Portfolio

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken


Schetsen naar levend model

 

Agenda exposities